Logoer med skjult symbolikk

Mange logoer er veldig kreative og inneholder underliggende symbolikk og innhold som ofte representerer firmaets eller foretakets verdier. La oss ta en nærmere titt på en håndfull logoer av denne typen.

1. Big

30-03_big_10

Big Ten Conference er amerikas eldste sammenslutning av universitetssportslag. Siden Penn State ble med i 1990 har 11 – ikke 10 – skoler vært en del av sammenslutningen. I stedet for å endre navn, valgte organisasjonen å implementere endringen i logoen. Gjemt mellom bokstavene G, T og E er tallet 11. Dermed lyktes sammenslutningen i å beholde sin gamle identitet gjennom logoen samtidig som de i virkeligheten ikke lenger er 10.

 

2. Goodwill

30-05_goodwill

Goodwill er en frivillig organisasjon som hjelper vanskeligstilte mennesker i Nord-Amerika. G’en i logoen representerer et smilende ansikt, og symboliserer den gleden og hjelpen som tilbys til mennesker gjennom organisasjonen.

 

3. Sun Microsystems

30-08_sun_microsystems

Hvis du tar en titt på diamant-ikonet til venstre for firmanavnet, vil du se at bokstavene danner Sun fra alle hjørner av kvadratet. Denne logoen er et godt eksempel på symmetri.

 

4. Amazon

30-01_amazon
Denne logoen har vært med oss en stund, men mange ser ut til å overse at det ligger et skjult symbol i logoen. Pilen fra A til Z representerer det brede utvalget i den nettbaserte forretningen. I tillegg spiller pilen rolle som smiley-fjes og antyder dermed fornøyde kunder.

 

5. Toblerone

30-09_toblerone

I firmaets logo vil du se en bjørn gjemt i fjellet. Bjørnen i logoen er en gest til byen Berne i Sveits, hvor sjokoladen produseres.

 

6. Baskin Robbins

30-02_baskin_robbins
Ved første øyekast ser denne logoen bare ut til å inneholde initialene i firmanavnet, men ved nærmere ettersyn vil du se at tallet 31 skjuler seg i den grafiske utformingen. Dette henspiller på de 31 iskrem-sortene som tilbys fra Baskin Robbins. En smaksvariant for hver dag i måneden.

 

7. FedEx

30-04_fedex
Den skjulte høyrevendte pilen mellom E og X spiller på hurtigheten og presisjonen i selskapets pakke- og forsendelsestjenester.

 

8. Hope for African Children Initiative

30-06_haci
Ved første øyekast ser logoen ut som et kart over Afrika, men et nytt undersøkende blikk vil åpenbare et bilde av to mennesker stående mot hverandre i profil.

 

9. Milwaukee Brewers

30-07_brewers
Den gamle Milwaukee Brewers logoen bruker initialene M og B til å danne en baseball-hanske som holder en ball.

 

10. Northwest Airlines

30-10_northwest_airlines
Den gamle Northwest Airlines logoen har et veldig smart ikon. Ikke bare inneholder ikonet bokstavene N og W, men pilen og sirkelen symboliserer et kompass som peker – ja – i retning nordvest.