FAQ

Ofte stilte spørsmål ved bestilling av firmalogo

Hva koster en logo?

Vi tilbyr fast pris på alle våre logoer. Vår rimeligste logopakke heter "Starter" og vår bestselger er "Unlimited". Sistnevnte inneholder alt man behøver for en knallstart på en grafisk profil. Les gjerne mer og sammenlign våre ulike logopakker.

Hvordan kan vi tilby så rimelige logopakker?

Vi har ingen fysiske møter med kundene ettersom all kommunikasjon foregår via e-post og telefon - vi arbeider online. Grunnet dette trenger vi ikke dekke store kostnader for lokaler og timepris på fysiske møter, sammenlignet med vanlige grafiske byråer. Vi kan derfor konkurrere med konkurransedyktige priser, uten at det går utover kvaliteten.

Tilbyr dere andre grafiske tjenester?

Vi tilbyr alle typer grafiske tjenester. Alt fra stempelkort til bokomslag, klistermerker etc. Kontakt oss gjerne i dag og beskriv dine ønsker - vi lover å tilby en god pris! Her finner du et utvalg av våre produkter.

I hvilket filformat får jeg min logo?

Hvilke filformat som inngår avhenger av hva slags pakke du har bestilt. I vår Unlimited-pakke inngår alle filformat du behøver for trykk, web, sosiale medier osv.

Filformat som inngår er blant annet:

Logofiler for web og sosiale medier
.JPG (med hvit bakgrunn)
.PNG (med transparent bakgrunn)

Vektorgrafiske filer tilegnet for trykk
.AI (Originalfil som kan redigeres i f.eks. Adobe Illustrator)
.EPS (vektorfil for trykk)
.PDF (vektorfil for trykk som kan forhåndsgranskes uten bilderedigeringsprogram)

Jeg har mistet mine logofiler, har dere backup?

Ja, vi har backup på alle logofiler til samtlige prosjekter. Disse lagres på sikre backup-servere hos en tredjepart. Filene kan bestilles mot en mindre avgift. Kontakt oss for bestilling av backup på dine filer og du vil normalt motta filene samme dag.

Hvem har opphavsrett på min logo?

Når logoen er ferdigstilt og vi har mottatt full betaling går opphavsretten over til deg eller ditt firma. Du eier hele den juridiske opphavsretten til logopakken etter betaling. Her finner du våre betingelser.

Hva er en grafisk profil?

En grafisk profil er regler som beskriver hvordan et firma eller en organisasjon skal anvende logo, fonter, farger, foto og grafiske elementer på trykk, web, skilt osv – altså regler for hvordan man vil presentere seg visuelt.

Følger man disse grafiske reglene oppnår man en profesjonell og stilren framtoning som bidrar til at man fremstår mer seriøs og troverdig. Det vi hjelper deg med er ikke bare å finne fram til reglene, men også bruke disse i praksis. Dvs ta i bruk logo, visittkort, brevpapir og alt annet material du har behov for.

I vår Unlimited-logopakke inngår en grafisk manual som også kan bestilles separat.

Kan jeg få enerett på min logo?

Det er mulig å få din logo varemerkebeskyttet. Dette gjelder ikke bare på bildet/symbolet, men også kombinasjonen av disse, firmanavnet, farger og layout. Du kan lese mer om varemerkebeskyttelse/enerett hos Patentstyret

Bruker dere ferdige maler i deres logoer?

Nei, vi bruker aldri ferdige maler. Dessverre er det mange i bransjen som gjør et forsøk på å matche våre priser ved å tilby billigere løsninger. Samtlige av våre logoer tegnes for hånd, strek for strek og du kan være 100% sikker på at din logo er helt unik.

Lager dere logoer til ungdomsbedrifter/foretak?

Ja, vi støtter ungdomsbedrifter og tilbyr derfor å designe en ungdomsbedrift-logo til en selvkostnadspris (dvs. uten at vi tjener noe på det). I gjengjeld gjør vanligvis ungdomsbedriften litt reklame for oss. Kontakt oss i dag for nærmere avtale.

Hvordan bruker jeg min nye logo?

Din logo blir levert i et digitalt filformat. Hvilket filformat avhenger av logopakken du har bestilt. I de fleste pakkene inngår filer i alle format som trengs for å kunne anvendes på hjemmesider eller på trykk (vektorgrafiske filer anvendes for trykk).

Vår Unlimited-pakke inneholder en rekke filer i alle filformat. Filer som kan brukes på sosiale medier, hjemmesider, trykk på klær og skilt for å nevne noe. Du mottar til og med filer med din logo i ulike utforminger som svart/hvitt og transparent bakgrunn. Disse kan brukes mot en valgfri bakgrunnsfarge i denne pakken. Her kan du lese mer og sammenligne våre logopakker.

Hva skjer hvis jeg aldri blir fornøyd?

Vi er sikre på at du blir fornøyd hos oss! Vi strekker oss alltid litt ekstra for å ha fornøyde kunder til en hver tid. Allikevel kan det en sjelden gang bli tilfellet at vi dessverre ikke kan gjøre mer. I disse tilfeller forsøker vi å finne en løsning som begge parter blir fornøyde med. Ingen av oss tjener på en misfornøyd kunde eller et dårlig samarbeid. Les gjerne mer om de ulike produktene vi tilbyr.

Hva skjer om jeg ikke blir fornøyd med første logoutkast?

Flertallet av våre kunder blir fornøyde etter første logoforslag/utkast. Allikevel inngår det selvfølgelig endringer du kan kreve i alle våre logopakker. Vær oppmerksom på at antall endringer avhenger av hvilken pakke du har bestilt. Vi gjør vårt beste for at du skal bli fornøyd og strekker oss alltid litt lenger.

Hvor lang tid tar det å designe en logo?

Når vi har mottatt din bestilling vil du få tilsendt første logoforslag i løpet 1-2 arbeidsdager. De fleste kunder mottar en komplett logo innen 5 arbeidsdager, litt avhengig av når vi får svar fra kunden angående eventuelle endringer. Vi tilbyr også et alternativ der vi lover å ha dine første logoforslag klare innen 24-timer. Da prioriteres din bestilling fremfor alle andre. Ekspress valget gjør du direkte i bestillingsskjemaet.

Tilbyr dere support etter kjøp?

Ja, selvfølgelig. Send oss en e-post eller ring oss og forklar hva saken gjelder. Vi vil gjøre vårt beste for å hjelpe deg!

Hvordan håndterer dere mine personopplysninger?

Du kan føle deg trygg på et samarbeid med oss. Informasjon som navn, e-post, telefonnummer og annen informasjon tilknyttet deres firma eller organisasjon håndteres kun internt hos oss og gis aldri ut til eksterne parter. Mer informasjon om dette finner du i våre betingelser.

Tilbyr dere rabatt til veldedighetsbedrifter?

Dersom deres firma er registrert og arbeider med veldedighet er vi åpne for å gjøre en spesialavtale i dette tilfellet. Kontakt oss for nærmere avtale.

Hva skjer dersom jeg vil ha endringer på den logopakken jeg har bestilt?

Vi tilbyr ulikt antall endringer avhengig av logopakken du bestiller. Dersom du ønsker flere endringer enn det som inngår i pakken du har bestilt, kan du enkelt oppdatere din logopakke. Trenger du endringer på en nesten ferdigstilt logo, kan vi også oppfylle dette ønsket. Kontakt oss på mail eller telefon og forklar hva du vil endre. Vi hjelper deg gjerne!

Er det mulig å oppdatere vår nåværende logo?

Selvfølgelig. Vi har en spesiell "Logo-makeover" tjeneste for deg som allerede har en logo og vil "piffe den opp". Vi bidrar gjerne til å gi logoen nytt liv på en unik måte. Send oss din gamle logo i EPS eller AI format (vektorformat), så ordner vi det vanligvis innen et par dager. Les mer og bestill logo-renovering.

Hvordan bestiller jeg ekstra tjenester, filer osv?

For å bestille spesifikke filformat eller endringer av en logo kan du ta kontakt med oss direkte via kontaktskjemaet på hjemmesiden eller via telefon.

Hvordan betaler jeg for min logo når designet er klart?

Du får tilsendt faktura på e-post. På fakturaen fremkommer alle innbetalingsutgifter, dvs. vårt kontonummer etc. Send oss en kvittering på betalingen og vi sender deg dine logofiler innen betalingen er registrert hos oss (noe som vanligvis kan ta et par dager).

Hvordan får jeg min logo i et Word-dokument?

Dette kan du enkelt gjøre med f.eks en PNG-fil eller JPG-fil. Åpne et nytt word-dokumentet og gå deretter til: Sett inn (Insert)> Bilde fra fil> scroll deretter ned til PNG eller JPG på filtypen menyen, og klikk på "sett inn". Fremgangsmåten vil variere avhengig av hvilken Word-versjon du bruker. PNG-filen og JPG-filen kan kun forminskes, men filene burde være i en tilstrekkelig oppløsning for å brukes til utskrift på vanlig papir.

Hvilke filformat kan jeg få?

Logoen kan leveres i følgende format. Hvilke format som inngår går an på valgt logo-pakke:

 • PNG
  Høyoppløst fil, Portable Network Graphics (PNG) filformat anvendes for visning av bilder på internet. Komprimert format med god bildekvalitet. Du kan også kopiere inn dette filformatet i f.eks Word der du kan endre størrelsen på bildet. Egner seg også for print på A4 format.
 • JPG
  Dette filformatet er også komprimert og kan leses av nesten alle program. JPG-filer anvendes vanligvis på hjemmesider og i PowerPoint-presentasjoner ettersom disse krever mindre lagringsrom enn EPS og TIFF-filer. Disse er ikke alltid ideelle for utskrift og mister bildekvaliteten ved forstørring. Denne typen av logofiler anvendes primært for websider. Samtlige nettlesere kan lese bilder lagret i dette formatet.
 • GIF
  Disse anvendes på samme sett som JPG-filer men komprimeres ytterligere, noe som gjør dem ideale for grafikk på nettet. På grunn av sin høye kompresjon kan disse filene ikke brukes for grafikk med gradienter (for eksempel fotografier). Denne filen egner seg best for bruk på nett, for eksempel hjemmesider.
 • EPS
  Forkortelsen EPS står for Encapsulated PostScript. PostScript er den universelle standarden som brukes av dataer og printere. Dette formatet kan leses av nesten alle program, som Microsoft Word og PowerPoint eller layout program som Adobe InDesign og PageMaker osv. Formatet kan enkelt forstørres eller forminskes uten å miste bildekvaliteten og er et av de beste filformatene som anvendes i profesjonelle printere. Dette filformatet brukes primært av trykkerier. En EPS-fil kan enkelt lagres om til omtrent hvilket som helst annet filformat ved hjelp av et bilderedigeringsprogram. Dette filformatet er originalfilen og kan endres på alle måter. Egner seg f.eks for produksjon av banner/brosjyrer eller plakater i store format./li>

 • AI
  AI står for Adobe Illustrator. AI-filer kan bare åpnes med Adobe Illustrator eller liknende program og kan ikke anvendes av andre designprogram. Disse filene kan enkelt forstørres eller forminskes uten å miste bildekvaliteten. Dette filformatet egner seg best for profesjonelle skrivere/trykkmaskiner for å få et presis fargeuttrykk på din logo. Trykkerier, webdesignere og andre profesjonelle benytter seg av dette filformatet. Dette filformatet egner seg også for storskala trykk som plakater, skilter, banner og liknende.
 • PSD
  PSD-filer kan åpnes med Adobe Photoshop eller liknende program som PaintShopPro. Dette filformatet kan brukes for å justere fargelegging, fonter, tekstsymboler osv.
 • TIFF
  TIFF står for Tagged Image File Format. Denne typen filer er komprimert, noe som innebærer at de har blitt forminsket i filstørrelsen (på bekostning av detaljkvaliteten i filen). Akkurat som EPS filer kan TIFF filer leses av de fleste programmer. Vær oppmerksom på at man mister bildekvaliteten ved forstørring av bildet.

Dersom du behøver et annet filformat enn disse kan du kontakte oss på mail.

Når og hvor blir min logo ferdig?

Så snart du har valgt den logopakken du ønsker og vi har mottatt din betaling (eller kvittering på betaling), sender vi en link til din e-post der du kan laste ned alle dine logofiler.