Svenske logoer som er verdensberømte

Har du oversikt over hvilke vedensberømte logoer som er svenske logoer? I dag er mange av de klassiske svenske industriene solgt til andre land, men de har fremdeles en svensk tilknytning ettersom det var i Sverige produktene ble til. En del av disse logoene kjennes igjen over hele verden og man kan for eksempel se et stort IKEA skilt fra motorveien når man kjører gjennom Genova i Italia.

Vi har lang erfaring med å skape klassiske logoer og hjelper deg gjerne med å utvikle din perfekte firmalogo. Kontakt oss i dag eller sjekk ut vår hjemmeside for pristilbud.

Volvo

Volvo er ikke bare et svensk begrep og det er ingen tvil om at denne går under kategorien «verdensberømte svenske logoer». Volvo bilene ruller i mange ulike land over hele verden men anses fremdeles som svensk. Logoen til dette selskapet er også veldig interessant. Den består av navnet som omgis av symbolet for mannen. Sirkelen med pilen som peker oppover stammer fra det gamle Roma. Symbolet står for guden Mars.

Samtidig er ikke meningen Volvo at logoen skal forestille dette romerske symbolet. Tanken er i stedet at navnet på firmaet er omgitt av det gamle kjemiske symbolet for jern. Ideen bak dette var at jern symbolet skulle symbolisere hvor sterkt varemerket og produktene er.

Absolut vodka

Logoen til den svenske vodkan er også verdenskjent. Navnet Absolut Vodka i blått med en liten tekst mellom de to ordene er noe de fleste kjenner igjen i butikkhyllene. Samtidig er det ikke alle som er klar over hva som står mellom ordene.

Teksten som står mellom ordene er Country of Sweden. Altså er det slik at alle som kjøper en flaske og leser denne teksten raskt finner ut av hvor vodkaen kommer fra. Dette er en logo som blir brukt i mange ulike farger på en stilfull måte. Det finnes også varianter der man har tatt bort den lille teksten Country of Sweden, som for eksempel Rasberry varianten der det kun står Absolut Vodka.

Husqvarna

Det svenske firmaets maskiner er ettertraktet over hele verden. Dermed er deres logo også verdenskjent. Den har et H med en slags krone over seg, men skal ikke symbolisere en kongekrone. Den skal referere til firmaets historie innen våpensmed. Logoen har blitt utviklet for å symbolisere at man ser fremover.

IKEA

Den verdenskjente møbelforretningen – eller alt mulig butikken finner man stort sett overalt i verden. Samtidig har alle IKEA butikker samme oppsett og produkter. Helt uavhengig av om du befinner deg i USA, Italia, Midtøsten eller Norge så finner du de samme serviettene, tallerknene og maten. Denne svenske logoen spiller en del på det svenske flagget. De samme fargekombinasjonene blir tatt i bruk og man lar den blå teksten ligge på en gul sirkel som omgis av en flaggformet blå plate.