Hva er en vektorisert logo?

Hva er egentlig en vektorisert logo? Dersom du har drevet firmaet en stund har du helt sikkert hørt om dette uttrykket. En vektorisert logo er den logoen som trykkeriet ønsker. Dersom du for eksempel skal trykke t-skjorter til firmafesten er det vektorisert logo som vil bli etterspurt. 

Men hva er en vektorisert logo og hvorfor er dette så viktig? Se mer og bestill direkte på Logokompaniet i dag.

EN VEKTORISERT LOGO GIR FLEKSIBILITET!

Rent praktisk er vektoriserte bilder bygd opp med punkter. Vanlige bilder på den andre siden bygges opp med pixler. Når man forstørrer disse dette kan man se på pixlene som små firkanter. 

Når din logo er vektorisert blir den aldri pixlete på den måten at den grumsete effekten oppstår. Med en vektorisert logo kan man enkelt forstørre eller forminske logoen uten at denne effekten oppstår. Man trenger altså ikke bekymre seg for at skiltet på messen eller annonsen i avisen får dårlig kvalitet når logoen kommer på trykk. 

PROGRAM SOM BRUKES I VEKTORISET GRAFIKK 

Det finnes ulike program som brukes for å skape en vektorisert grafikk. Du har sikkert hørt programmer fra Adobe, Illustrator og Photoshop. Dette er program som designere innen grafisk design bruker flittig for å garantere at logoen holder høy kvalitet. 

Det er svært viktig at en vektorisert logo håndteres på riktig måte. Den må for eksempel spares i rett format for at den skal fungere optimalt. Dette er noe man kan behøve hjelp med om man ikke har teknikken og programmet på plass. 

Når du får filen i riktig format kan du være sikker på at du kan sende den videre til trykk. Du kan maile den eller spare den på et USB minne for å senere sende det til trykk.

firma-logodesign

Vanlige endelser for filer som inneholder grafikk som er vektorisert er .tiff psd.  .eps  og .syg. Det finnes også PDF-filer som inneholder vektorgrafikk. Disse fungerer om den som har skapt PDF filen har lagret den på riktig måte. 

OM DU HAR EN LOGO SOM IKKE ER VEKTORISERT

Det er mulig å lage en logo som ikke er vektorisert. Pixelgrafikken kan byttes ut til vektorisert uten at form og farge blir tapt. Dersom du har en logo som du vil fortsette å bruke, men som ikke blir akseptert av trykkerier løser vi dette for deg.

Ta kontakt med oss i dag så oppdaterer vi grafikken i din logo slik at logoen blir vektorisert. På denne måten kan du bruke din logo helt fritt uavhengig av om den trykkes på små eller store overflater.