3 måter å designe logo på – gratis

Det er fult mulig å designe en gratis logo og du kan dermed få en ny firmalogo uten å betale en krone for det. Samtidig er det viktig å huske på et par ting før du velger et gratis program for logoer eller leter etter smart clip art.

Det er viktig å forstå at et profesjonelt logo design gir en helt annen kvalitet. I tillegg finnes det stor risiko for at en gratis logo kan være plagiat. Samtidig er det ingen tvil om at gratis programmer ikke skaper unike logoer som er utformet med tanke på hva som er best for ditt firma. Hvordan skal dere bli markedsført på best mulig måte? Et gratis program legger ikke til rette dette i utformingen.

Vi hjelper deg gjerne med en logo du kan være stolt over! Sjekk ut vår hjemmeside for inspirasjon og se vårt pristilbud.

Dersom du fremdeles føler at det blir fort dyrt med en profesjonell logo finnes det mange alternativer. Nedenfor ser du noen av de mest vanligste metodene å ta i bruk for å skape en gratis firmalogo

Bruk en gratis logoapplikasjon

Det finnes mange ulike sider online som hjelper deg med å skape en gratis logo. De fungerer som oftest på en slik måte at man fyller inn visse verdier og logoen blir utformet deretter. Tingene man fyller i er blant annet:

  • Firmanavn
  • Farger, fonter og mer som finnes i deres firmaprofil
  • Symbol man selv liker osv.

Ut i fra den informasjonen du fyller inn, vil siden gi deg ulike logoforslag. Deretter kan du velge hvilket forslag som passer ditt firma best og laste ned dette.

Fordelen med slike gratis logoer er at det går raskt og at man ikke trenger grafiske kunnskaper for å lykkes. Ulempen er at man ikke kan gjøre endringer eller endre selve symbolet for at det skal passe bedre med deres firmaprofil.

Skap en gratis logo med ordbehandlingsprogram

Kjente ordbehandlingsprogram som Word har clip art som et gratis program man kan ta i bruk. Det finnes mange ulike symboler og bilder man kan velge i dette programmet. I praksis betyr det at du kan designe en logo gratis gjennom å kombinere et gratis bilde med tekst som du selv velger.

Det er ingen tvil om at denne logoen kommer fra clip-Art

Design logoen grafisk med gratis grafiske programmer

Det tredje alternativet er noe mer avansert. Du føler kanskje at du har god kontroll på grafiske programmer. Kanskje har du lekt litt med Adobes produkter og har en piratkopi av Illustrator.

Gjennom å klippe og lime skaper du en gratis firmalogo. Den får en form og inkluderer biter av den grafiske profilen som ditt firma holder seg til. Kanskje blir resultatet veldig bra dersom du har en god kunnskap om design.

Fordelen med å designe en gratis logo er at man kan oppleve det som gøy. I tillegg synts du kanskje at det føles bra å få full kontroll over prosessen. Samtidig er ulempene åpenbare. Det er tidkrevende og du har sannsynligvis ikke kunnskapen som skal til for å få til justeringer som får logoen til å få et profesjonelt uttrykk.

Dersom din tid er dyrebar hjelper vi deg gjerne med å skape en profesjonell og gjennomtenkt logo tilpasset ditt firma. Selvsagt til en svært god pris!