Fordeler og ulemper med gratis logo

Vi gir deg fordeler og ulemper med å designe gratis logo! Tid er penger og penger er tid. Er du villig til å legge ned mye tid på å lage en logo som en profesjonell designer kunne tatt betalt for? Det er viktig å tenke gjennom hva man vil legge ned pengene i et firma. Det finnes alltid mye man kan klare å gjøre selv, men det betyr ikke nødvendigvis at resultatet blir bra.

Vi hjelper deg gjerne med å lage en profesjonell logo som er utformet på best mulig måte for ditt firma. Sjekk ut vår hjemmeside eller kontakt oss her for mer informasjon.

Fordeler med å skape en gratis logo

Dersom du skal ta i bruk et bilde som finnes i ditt ordbehandlingsprogram og enkelt sette sammen den med tekst har du en logo på rekordtid. Kanskje en du klar på under en time med din nye firmalogo.

Å spare tid er perfekt og man slipper å diskutere form og farge med noen andre. Samtidig betaler du ingenting for logoen og får et symbol som du selv syntes passer bra for firmaet.

Ulemper med å skape en gratis logo

Listen over ulemper med å skape en gratis logo er mye lengre enn listen over fordeler. Ser man bort i fra det faktum at man må betale for logoen og den blir klar på relativt kort tid hvis man selv gjør den raskt ferdig, finnes det en rekke ulemper:

  • Man kan bli anklaget for plagiat dersom det viser seg at man har kopiert et annet firma sin logo
  • For å unngå plagiat må man legge ned mye tid på research. Dette er tid som kunne blitt brukt på mye annet fornuftig
  • En gratis logo er sjelden unik og kan oppfattes som uprofesjonell dersom den ikke er gjennomtenkt og av høy kvalitet
  • Oppstår problemer med å ta i bruk logoen på trykk eller digital ettersom det ikke er sikkert at den har rett format
Gratis gir ikke nødvendigvis bare fordeler

Bli en del av prosessen

Selv om du ikke har så mye kunnskap innen grafisk design betyr ikke dette at du må stå over designprosessen. Faktum er at gratisprogram for logoer kan fungere svært bra som skisser og vedlegg når man bestiller logo. På den måten blir det enklere å kommunisere med designeren og få et resultat som blir akkurat slik man så for seg – men i topp kvalitet.

Hos oss blir du som kunde en viktig del av prosessen og vårt mål er å gjøre deg og ditt firma stolte og fornøyde med logoen i lag tid fremover.