Fordeler og ulemper med gratis firmalogo

En gratis firmalogo høres på mange måter ut som gull og grønne skoger. Samtidig vet de fleste at man ikke kan få en Jaguar når man betaler for en Skoda. Det er mulig å skape en gratis logo, men kvaliteten er ofte deretter også. Omtrent alle kan finne et gratis designprogram og få noe til se noenlunde respektabelt ut. Spørsmålet er bare om fordelene med dette kommer til å veie opp mot ulempene som du garantert kan regne med.

Er du i tvil om å kontakte oss for å få hjelp med til å lage en vektorisert logo, en helt ny firmaidentitet eller kanskje bare en profesjonell firmalogo? I mellom tiden kan du gjerne lese videre på denne artikkelen der vi forteller litt om fordeler og ulemper ved å gå en gratis logo.

Fordeler med gratis videologo

Det finnes sikkert en rekke fler saker som er bra med gratis firmalogoer. Den største fordelen er jo det faktum at det ikke koster noe. Gratis er alltid bra når firmaet er nok av utgifter på alle andre områder. Andre fordeler kan være:

  • Du slipper kontakte et designbyrå for å forklare hvordan logoen skal se ut.
  • Du kan gi oppdraget til en ansatt som tar litt for mange kaffepauser.
  • Resultatet er som oftest en logo som ligner mye annet og dermed ikke skiller seg ut i mengden og kan få dårlig respons på den måten
  • Det blir en fil som kun kan brukes online slik at man slipper trykke opp materiale med logo som firmagaver og reklameartikler for ansatte og kunder.

Ulemper ved gratis firmalogo

  • Logoen blir mest sannsynlig ikke unik når man tar i bruk et gratis grafisk program
  • Logoen blir pixlete online og kan ikke anvendes på trykk ettersom den ikke er i vektorformat.
  • Informasjon på og rundt logoen vil nødvendigvis ikke bli like tydelig
  • Bruke tid på å gjøre research slik at man ikke skaper en logo som er lik et annet eksisterende firma. Dette kan fort skape store problemer.

Den beste løsningen..

Vi vil påstå at lagt disse fordelene og ulempene til grunn er det ingen til om at en gratis logo ikke lønner seg i lengden. Den blir verken unik, høy kvalitet, i vektorformat eller gjennomtenkt.

Dersom du ønsker å spare tid og en del frustrasjon må du gjerne kontakte oss. Velg den logopakken som passer deg best, både i forhold til pris og innhold. Vi garanterer at du vil få et resultat som du kan være stolt over.